Nieuw: Brain Boost Granola - The Taste Of Love
Brain Boost Granola | The Taste Of Love

Nieuw: Brain Boost Granola

jul 17, 2021 | Nieuws

Yes, het is tijd voor een nieuwe granola smaak! Ik heb de laatste tijd ontzettend veel geleerd over gezonde voedingsstoffen voor je brein. Na de opleiding als voedingscoach heb ik namelijk de Brain Food training gevolgd.
Wist je dat je hersenen zo’n 20 tot 25% van wat je eet nodig hebben om te functioneren? Superbelangrijk dus om daar ook goed voor te zorgen.
Met al deze info heb ik een nieuwe granola gemaakt, met alle goeds voor je hersenen. In deze blog vertel ik je meer over de Brain Boost Granola en waarom deze zo gezond is.
The Taste Of Love - logo
Brain Boost Granola | The Taste Of Love
Brain Boost Granola | The Taste Of Love

Bomvol gezonde ingrediënten

Ieder ingrediënt in de Brain Boost Granola is bewust gekozen. Een aantal daarvan licht ik graag toe:

Pompoenpitten

Eiwitten, magnesium, selenium, ijzer en zink: dit en nog veel meer zit in deze pitten. Daarmee zijn ze onwijs voedzaam en belangrijk voor het functioneren van je hersencellen.

Cashewnoten

IJzersterk die cashewnoten, want daar zitten ze vol mee. Net als met vitamine B. Daar gaat je zenuwstelsel goed op. Bovendien stimuleren deze noten de aanmaak van serotonine. Dit is je gelukshormoon dat voor 95% wordt aangemaakt in je darmen.

Kaneel

Eén van mijn favoriete specerijen. Niet alleen in granola, maar ook in smoothies, havermout, pancakes en andere baksels is het een echte smaakmaker. Het fijne is dat kaneel bijdraagt aan je spijsvertering, zorgt voor een betere concentratie, je bloedsuikerspiegel stabiel houdt en ontstekingsremmend is. Dus kom maar door met die pot kaneel.

Haver

Topper als het gaat om vezels. Vaak komen we vezels tekort in ons dagelijks voedingspatroon. Dit zie ik in mijn coaching regelmatig terug. Met bijvoorbeeld havermout, havervlokken of haverzemelen vul je dit makkelijk aan. Ze zitten volop in deze granola. En daar worden je darmen heel happy van.

Goijbessen

Favoriet onder de superfoods. Ze bevatten namelijk 500 keer meer vitamine C dan sinaasappels. Verder zitten ze vol vitamine B. Dat is dan weer fijn voor je zenuwstelsel.

Nog veel meer lekkers

En dat is natuurlijk niet alles. Er zit nog veel meer lekkers in deze homemade granola. Zoals sesamzaad, amandelen en rozijnen.

Bewaartip

Bewaar de granola in een luchtdichte pot of bak. Bijvoorbeeld een mooie weckpot op je aanrecht. Daarin blijft het wel een paar weken goed én lekker.

Granola | The Taste Of Love
Brain Boost Granola | The Taste Of Love

Kauwen voor betere opname

Deze granola is grover van structuur vergeleken met de andere soorten. Dat is een bewuste keuze. Je moet de granola dus goed kauwen. Daardoor maakt je lichaam andere enzymen aan en in je darmen verandert de verwerking. Zo neemt je lichaam de voedingsstoffen beter op.

Zorg voor variatie

Superlekker natuurlijk die granola. Maar zorg wel voor variatie in je ontbijt. Vaak eten we iedere ochtend hetzelfde. Variëren met je voeding is juist zo belangrijk, want al die cellen en bacteriën in je lichaam hebben verschillende voedingsstoffen nodig.

Kies daarom bijvoorbeeld voor 7 soorten ontbijtjes. Voor iedere dag van de week iets anders. Deze Brain Boost Granola kan daar prima 1 van zijn. Lekker met volle biologische yoghurt, een plantaardige variant (zonder toegevoegde suikers) of als topping op je smoothie bowl.

Wat is jouw favo ontbijt? Laat het weten in een reactie!

Geniet! X Grietje

Allergenen informatie: Brain Boost Granola bevat gluten, noten en sesam. Kan mogelijk sporen bevatten van pinda’s.

Deel & geniet!

Gratis inspiratie in je mailbox

Wil je geïnspireerd worden met de lekkerste recepten, handige tips voor een gezonde balans in je leven en het allerlaatste nieuws? Mis niets en schrijf je nu in voor mijn Lovely Updates!

Yeah, you’ve got great taste! Ga nu naar je mailbox en bevestig je aanmelding. Daarna krijg je iedere maand een lovely update in je mail. Geniet! X Grietje

Gratis checklist aanvragen

Hi! Wat gaaf dat je de eerste stap zet naar een gezonde lifestyle! Vul hier je naam en e-mailadres in. Dan ontvang je ‘m supersnel als download in je mailbox. Woohooo!

Privacyverklaring

Yeah, you’ve got great taste! Ga nu naar je mailbox en download de gratis voorraadkast checklist. Ook krijg je automatisch iedere maand de nieuwste Lovely Update in je mail. Vol met inspiratie, lekkere recepten, handige tips voor een gezonde balans in je leven en het allerlaatste nieuws. Natuurlijk kun je je altijd weer uitschrijven. Al zou ik dat heel jammer vinden ;-) Geniet! X Grietje