Over mij - The Taste Of Love
Grietje Bakker | The Taste Of Love

Hi, ik ben Grietje.

Dit is mijn persoonlijke verhaal, mijn echte verhaal. Mijn zoektocht naar een gezonde balans. Puur en eerlijk. Heel lang durfde ik dit niet te vertellen. En nog steeds vind ik het spannend, zeker om het zo online te zetten. Die kwetsbaarheid is eng. Ik deel het om jou te helpen en inspireren.
Om te laten zien dat sommige dingen – die zoveel vrouwen ervaren – echt niet oké zijn en ook helemaal niet hoeven. Door lief te zijn voor jezelf en goed voor jezelf te zorgen, kun je ook goed zorgen voor de mensen die je liefhebt. Zo maken we samen de wereld liefdevoller en gezonder. Dat is mijn missie!
Oké, laten we bij het begin beginnen..
The Taste Of Love - logo
Grietje Bakker | The Taste Of Love
Bakken met stress | The Taste Of Love | Copyright: Willemijn van Gerven/Trame

Bakken met stress

Tijdens mijn studies en werk in loondienst heb ik veel stress ervaren. Al die ballen in de lucht, ik kon zo jonglerend het circus in. Ik was altijd zó druk dat ik niet meer wist hoe rust voelde. Met een kop thee op de bank? Ik kon het niet, voelde mij continu onrustig en gejaagd. Binnen een paar tellen stond ik weer op en belandde de thee uiteindelijk steenkoud in de gootsteen.

Klachten stapelden zich op

Na de bevalling van mijn zoontje Niek in januari 2019 volgden de klachten elkaar in snel tempo op. De kilo’s vlogen eraf. Mijn ribben kon ik van boven naar beneden tellen. Jeans bestelde ik in kindermaat bij de H&M. Ook mijn haar viel enorm uit en mijn natuurlijke krul verdween helemaal. Mijn menstruatie bleef meer dan een jaar weg. Vaak hoofdpijn, duizelig en zelfs hartkloppingen. Ik was doodop en had totaal geen energie. Er hoefde maar iets te gebeuren, of soms zelf helemaal niets, en ik ging compleet uit mijn panty. Hallo, hoeveel signalen heb je nodig?!?

Noodrem

Tijdens onze vakantie in Duitsland in september 2019 trokken mijn lijf en geest aan de noodrem. Ik voelde mij zo ongelukkig en kon totaal niet genieten. Eén voor één vielen de ballen die ik zo lang in de lucht had gehouden op de grond. Huilend, midden op straat, heb ik de huisarts gebeld. Ik kon echt niet meer en wilde het niet meer. Ook niet voor de mensen die ik liefheb. Een paar dagen later zat ik bij de huisarts. Antidepressiva en een verwijzing naar de psycholoog kon ik krijgen. Daar heb ik vriendelijk voor bedankt, het voelde niet goed. Hier startte mijn zoektocht naar balans.

Kilo's vlogen eraf | The Taste Of Love

Noodrem

Tijdens onze vakantie in Duitsland in september 2019 trokken mijn lijf en geest aan de noodrem. Ik voelde mij zo ongelukkig en kon totaal niet genieten. Eén voor één vielen de ballen die ik zo lang in de lucht had gehouden op de grond. Huilend, midden op straat, heb ik de huisarts gebeld. Ik kon echt niet meer en wilde het niet meer. Ook niet voor de mensen die ik liefheb. Een paar dagen later zat ik bij de huisarts. Antidepressiva en een verwijzing naar de psycholoog kon ik krijgen. Daar heb ik vriendelijk voor bedankt, het voelde niet goed. Hier startte mijn zoektocht naar balans.

I will survive | The Taste Of Love

I will survive

Via een paar omwegen met ups en downs kwam ik op het juiste pad van voeding en levensstijl terecht. Zo ontdekte ik dat het stresshormoon cortisol in mijn lijf sky high was. Daardoor stond ik continu in de overlevingsstand. Tijdens de opleiding als voedingscoach en brain food training leerde ik ontzettend veel over wat voeding voor je kan doen. Maar ook het belang van ontspanning, beweging en slaap. En de invloed van stress en je omgeving. Ik ervaar hiervan zelf de positieve effecten, iedere dag. Dat wil ik nooit meer anders.

Yes, in balans!

Nu kan ik oprecht zeggen dat ik een gezonde balans ervaar. Ik heb een positieve mindset, word uitgerust wakker, kan met gemak ontspannen, eet gezond, beweeg regelmatig en ervaar steun vanuit mijn omgeving. Natuurlijk ervaar ik nog wel eens stress, maar op een gezonde manier. Het is geen chronische, negatieve stress meer. Dat voelt goed, héél goed! En dat gun ik jou ook.

Yes, in balans! | The Taste Of Love | Copyright: Willemijn van Gerven/Trame
Wat is jouw verhaal? | The Taste Of Love | Copyright: Willemijn van Gerven/Trame

Wat is jouw verhaal?

Dit is mijn verhaal. Zo heb jij ook jouw eigen verhaal. Ik hoop dat dit jou inspireert om een nieuw hoofdstuk te schrijven. Een hoofdstuk dat in het teken staat van een gezonde balans voor je hele leven. Zodat je weer onbezorgd gaat genieten. Mijn missie als food & lifestyle coach is om de wereld gezonder en liefdevoller te maken, en dat begint bij jou. Ontdek hier wat ik allemaal voor je kan doen. Ik gun echt iedereen een gezond en gelukkig leven in balans.

Ik help je met liefde en kijk ernaar uit je te ontmoeten!

X Grietje

P.S. Krijg een exclusief kijkje achter de schermen via Instagram en Facebook. Of check mijn blog voor het laatste nieuws, de lekkerste recepten en handige tips voor een gezonde balans.

Ik in het kort | The Taste Of Love | Copyright: Willemijn van Gerven/Trame

ik in het kort

  • Kampioen knoeien, that’s me…
  • Ze noemen mij ook wel Grietje Precies.
  • Tijdschriften lees ik altijd van achteren naar voren.
  • Blauwe vlek op mijn ringvinger? Ik ben een linkshandige creatieveling 😉
  • De keuken is mijn happy place!
  • Ik denk altijd in oplossingen en mogelijkheden.
  • Ik ben team koriander smaakt naar zeep.

Gratis inspiratie in je mailbox

Wil je geïnspireerd worden met de lekkerste recepten, handige tips voor een gezonde balans in je leven en het allerlaatste nieuws? Mis niets en schrijf je nu in voor mijn Lovely Updates!

Yeah, you’ve got great taste! Ga nu naar je mailbox en bevestig je aanmelding. Daarna krijg je iedere maand een lovely update in je mail. Geniet! X Grietje

Gratis checklist aanvragen

Hi! Wat gaaf dat je de eerste stap zet naar een gezonde lifestyle! Vul hier je naam en e-mailadres in. Dan ontvang je ‘m supersnel als download in je mailbox. Woohooo!

Privacyverklaring

Yeah, you’ve got great taste! Ga nu naar je mailbox en download de gratis voorraadkast checklist. Ook krijg je automatisch iedere maand de nieuwste Lovely Update in je mail. Vol met inspiratie, lekkere recepten, handige tips voor een gezonde balans in je leven en het allerlaatste nieuws. Natuurlijk kun je je altijd weer uitschrijven. Al zou ik dat heel jammer vinden ;-) Geniet! X Grietje