Dubbele chocolade cupcakes - The Taste Of Love
recept chocolade cupcakes

Dubbele chocolade cupcakes

dec 8, 2020 | Recepten

Zoals je misschien weet eet ik het liefst iedere dag chocolade. Van deze dubbele chocolade cupcakes word ik dan ook heel gelukkig. Door de karnemelk en zure room in het beslag zijn de cakejes perfect smeuïg en zacht. Daarom zijn ze ook lang niet zo machtig als je misschien zou denken. Met dit recept geniet je zelfs van een dubbele dosis chocolade. Je maakt ze namelijk af met een super luchtige chocolade botercrème. Enjoy it all!
The Taste Of Love - logo
recept chocolade cupcakes
recept chocolade cupcakes

Dit heb je nodig voor 18 cupcakes

  • 180 gr patentbloem, gezeefd
  • 20 gr cacaopoeder, gezeefd
  • 265 gr kristalsuiker
  • 1 tl baksoda
  • ½ tl zout
  • 180 ml karnemelk
  • 60 gr zure room
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren 

En dit voor de chocolade botercrème

  • 250 gr ongezouten roomboter
  • 250 gr poedersuiker, gezeefd
  • 25 gr cacaopoeder, gezeefd
  • Snuf zout
  • 2 el heet water
  • 1 tl vanille extract

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 °C (boven- en onderwarmte). Zet de cupcake vormpjes klaar in een bakblik.

Meng de bloem, cacaopoeder, kristalsuiker, baksoda en zout in een beslagkom. In een andere kom meng je de karnemelk, zure room, zonnebloemolie en eieren. Dit kan prima met een garde. Voeg de natte ingrediënten bij de droge. Mix met de garde tot een egaal beslag. Er mogen geen klontjes meer in zitten.

Vul de cupcake vormpjes voor 2/3, ze rijzen namelijk tijdens het bakken. Bak ze in zo’n 25 minuten gaar, of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster.

Terwijl de cupcakes in de oven staan, maak je de botercrème. Mix de boter tot een lichte en luchtige massa. Voeg vervolgens beetje bij beetje de poedersuiker toe. Mix net zolang tot het een hele lichte en luchtige crème is, het moet bijna wit zijn. Daarna voeg je de cacaopoeder, zout, water en vanille extract toe. Ook dit mix je nog een paar minuten tot een zijdezachte crème. Het mixen duurt in totaal wel zo’n 10 minuten.

Doe de crème in een spuitzak en spuit mooie toeven op de afgekoelde chocolade cupcakes. Versier ze desgewenst met wat hagelslag of chocolade sprinkles. Je kunt immers niet genoeg chocolade eten!

recept chocolade cupcakes

Tips

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Het beslag is heel vloeibaar. Schenk het vanuit je beslagkom in de cupcake vormpjes.
  • De cupcakes zijn 4 tot 5 dagen houdbaar buiten de koelkast in een afgesloten bak.
  • Botercrème kun je 1 dag buiten de koelkast bewaren. Bewaar het dan wel op een koele plek in huis. Wil je de crème langer bewaren? Zet het dan in de koelkast. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen en mix het nog een keer zacht en luchtig.

Dit recept maakte ik speciaal voor Boer Staphorst.

Deel & geniet!

Gratis inspiratie in je mailbox

Wil je geïnspireerd worden met de lekkerste recepten, handige tips voor een gezonde balans in je leven en het allerlaatste nieuws? Mis niets en schrijf je nu in voor mijn Lovely Updates!

Yeah, you’ve got great taste! Ga nu naar je mailbox en bevestig je aanmelding. Daarna krijg je iedere maand een lovely update in je mail. Geniet! X Grietje

Gratis checklist aanvragen

Hi! Wat gaaf dat je de eerste stap zet naar een gezonde lifestyle! Vul hier je naam en e-mailadres in. Dan ontvang je ‘m supersnel als download in je mailbox. Woohooo!

Privacyverklaring

Yeah, you’ve got great taste! Ga nu naar je mailbox en download de gratis voorraadkast checklist. Ook krijg je automatisch iedere maand de nieuwste Lovely Update in je mail. Vol met inspiratie, lekkere recepten, handige tips voor een gezonde balans in je leven en het allerlaatste nieuws. Natuurlijk kun je je altijd weer uitschrijven. Al zou ik dat heel jammer vinden ;-) Geniet! X Grietje