Het 6 minuten dagboek: mijn ervaring - The Taste Of Love
Het 6 minuten dagboek | The Taste Of Love

Het 6 minuten dagboek: mijn ervaring

mrt 26, 2021 | Inspiratie

Sinds begin december schrijf ik iedere dag in ‘Het 6 minuten dagboek – Een boek dat je leven zal veranderen’. Laatst deelde ik dit in één van mijn updates op social media. Daar kwam best veel reactie op: van goed bezig tot waar kan ik het boek bestellen? Daarom deel ik in dit blog mijn persoonlijke ervaring met dit dagboek én wat het mij gebracht heeft. Wie weet inspireert het jou ook. Echt, het brengt je zoveel moois!
The Taste Of Love - logo
Het 6 minuten dagboek | The Taste Of Love
Het 6 minuten dagboek | The Taste Of Love

Auteur Dominik Spenst begint het 6 minuten dagboek met deze quote van John C. Maxwell: “Je zult je leven nooit veranderen als je niet iets verandert in wat je elke dag doet. Het geheim van succes zit besloten in je dagelijkse routine.” Dit dagboek is inmiddels een vast onderdeel van mijn dagelijkse routine.

6 redenen

Dominik geeft je allereerst 6 redenen waarom je zult houden van je 6 minuten:

  1. Het is een eenvoudig, maar effectief hulpmiddel waarmee je de beste versie van jezelf kunt worden.
  2. Dit concept is gebaseerd op wetenschappelijke resultaten.
  3. Dit dagboek is gemakkelijker bij te houden dan andere dagboeken.
  4. Je maakt een unieke schatkist vol herinneringen.
  5. Het is leuk en laat je zien wat je gelukkig maakt.
  6. Je leert je innerlijke geluk los te maken van omstandigheden van buitenaf.

Daarna volgt een uitgebreide, waardevolle uitleg over de basisprincipes van dit dagboek, het ochtendritueel en avondritueel. Lees deze aandachtig voordat je begint met schrijven, want zo haal je het maximale uit dit boek.

3 minuten in de ochtend

Iedere ochtend schrijf ik 3 dingen op waar ik dankbaar voor ben. Die dankbaarheid kan in hele kleine dingen zitten. En dat vind ik juist zo mooi. Zoals de vogels die je ’s ochtends hoort fluiten, de zon op je gezicht of het warme kopje thee bij je ontbijt.

Vervolgens besluit ik hoe ik er een geweldige dag van ga maken. Dit doe ik door een intentie te zetten. Bijvoorbeeld vandaag voel ik mij energiek en geniet ik bewust van de kleine dingen. Ook sta ik stil bij de doelen en kansen voor die dag, en welke stappen ik ga zetten om dit te realiseren.

Ik sluit de 3 minuten af met een positieve affirmatie. In het superkort is dit een gedachte die je door herhaling gaat geloven. En daardoor gaat het zich in je leven manifesteren. Ik heb wel een A4’tje vol met affirmaties, op het gebied van The Taste Of Love en persoonlijk.

Het 6 minuten dagboek | The Taste Of Love
Het 6 minuten dagboek | The Taste Of Love

3 minuten in de avond

’s Avonds sluit je af met een goede daad van die dag. Dat hoeft echt niet iets groots te zijn, zoals een mega donatie aan een goed doel. Begroet een voorbijganger bijvoorbeeld met een glimlach. Stuur een lief kaartje. Of vraag oprecht aan iemand hoe het gaat en luister aandachtig. Een goede daad geeft je een geluksgevoel.

Daarna een verbeterpunt aan jezelf. Vaak komt dat bij mij neer het op naleven van mijn leefregels. Zoals maximaal 2 uur schermtijd op mijn telefoon per dag, rond 10 uur ’s avonds naar bed en voldoende water drinken. Door drukte en gewoonten schiet dat er vaak bij in. Door hier iedere dag bij stil te staan, zorg je voor de beste versie van jezelf.

Tot slot 3 leuke dingen die je hebt meegemaakt. Ook hier zit het weer in de kleine dingen op het gebied van geluk en succes. Als ik bijvoorbeeld spontaan een lieve knuffel krijg van Niek, de slappe lach aan de eettafel of een mooie review over mijn ontbijtservice.

Naast de 6 minuten per dag staat het boek vol mooie en inspirerende quotes, is er een weekritueel en maandelijks check.

Weekritueel

Je begint de week met 5 vragen. Dit zijn allerlei vragen die je jezelf waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gesteld. Wat zou je bijvoorbeeld meteen doen als je niet bang was om fouten te maken? Of als je een toespraak moest houden voor 200.000 mensen, over welk onderwerp zou je dan willen spreken? Door deze vragen leer je jezelf beter kennen en dat draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Ook heeft iedere week een uitdaging waarbij je uit je comfortzone moet stappen en iets doet voor een ander of jezelf. Bijvoorbeeld door iets aardigs te doen voor iemand die dat nooit van jou had verwacht.

Maandelijkse controle & gewoontetracker

Bij de maandelijkse controle sta je stil bij een aantal aspecten van je leven. Zoals je stemming, vrienden, gezondheid, creativiteit en geldzaken. Door hier iedere maand bij stil te staan, kun je zien hoe deze aspecten zich ontwikkelen. Vervolgens noteer je 3 gewoonten die je positief wilt veranderen. Wil je iedere dag wandelen, 20 minuten lezen of voor 22.00 uur in je bed liggen? Goede gewoonten zijn belangrijk voor een goed leven. De gewoontetracker helpt je bij het bereiken van die doelen.

Het 6 minuten dagboek | The Taste Of Love

Handig om te weten

Er staan geen data in het 6 minuten dagboek. Deze vul je zelf in. Je kunt dus op ieder moment beginnen. Dat hoeft ook niet aan het begin van de week te zijn, maar kan bijvoorbeeld prima op woensdag. Doe wat voor jou goed voelt, en vul het ook op die manier in.

Dit heeft het mij gebracht

Dit dagboek heeft ervoor gezorgd dat ik een stuk bewuster in het leven sta. Ook geeft het iedere dag een moment van rust. Door alleen al regelmatig op te schrijven waar je dankbaar voor bent, geniet je meer van het leven. Ik kan het je dan ook echt aanraden. Je shopt het boek onder andere bij bol.com.

Geniet! X Grietje

Deel & geniet!

Gratis inspiratie in je mailbox

Wil je geïnspireerd worden met de lekkerste recepten, handige tips voor een gezonde balans in je leven en het allerlaatste nieuws? Mis niets en schrijf je nu in voor mijn Lovely Updates!

Yeah, you’ve got great taste! Ga nu naar je mailbox en bevestig je aanmelding. Daarna krijg je iedere maand een lovely update in je mail. Geniet! X Grietje

Gratis checklist aanvragen

Hi! Wat gaaf dat je de eerste stap zet naar een gezonde lifestyle! Vul hier je naam en e-mailadres in. Dan ontvang je ‘m supersnel als download in je mailbox. Woohooo!

Privacyverklaring

Yeah, you’ve got great taste! Ga nu naar je mailbox en download de gratis voorraadkast checklist. Ook krijg je automatisch iedere maand de nieuwste Lovely Update in je mail. Vol met inspiratie, lekkere recepten, handige tips voor een gezonde balans in je leven en het allerlaatste nieuws. Natuurlijk kun je je altijd weer uitschrijven. Al zou ik dat heel jammer vinden ;-) Geniet! X Grietje