Dit zijn dé 7 ontbijt trends in 2021 - The Taste Of Love
Ontbijtplank | The Taste Of Love

Dit zijn dé 7 ontbijt trends in 2021

feb 21, 2021 | Inspiratie

Nu ik The Taste Of Love helemaal richt op het lekkerste begin van de dag, was ik benieuwd naar de ontbijt trends in 2021. Wat gaan we ‘s ochtends vaker op de ontbijttafel terugzien? Ik weet het, het nieuwe jaar is al even bezig… Maar er liggen nog veel mooie maanden voor ons en inspiratie voor de vroege ochtend is altijd handig. Daarom deel ik dé 7 ontbijt trends voor 2021 met jou.
The Taste Of Love - logo
Ontbijtplank | The Taste Of Love
Bananenbrood | The Taste Of Love

#1 Tijd voor ontbijt

Doordat we massaal thuiswerken, is er meer tijd om te ontbijten. De reistijd die we besparen, wordt gebruikt om de dag goed op te starten. Dus niet meer gehaast de deur uit met een broodje kaas of een stuk ontbijtkoek, maar aan tafel met een zelfgemaakt ontbijt. Denk aan Instagram waardige sandwiches, overnight oats in een nieuw jasje en pancake cereals. Die laatste zijn ieniemienie pannenkoekjes in maatje cornflakes. Hiervoor moet je ’s ochtends wel heel veel tijd en geduld hebben…

#2 DIY

Yes, we duiken steeds vaker de keuken in! Eén van de oorzaken is de sluiting van de horeca. Oh, wat mis ik dat… Ik kan niet wachten tot alles weer opengaat. Van vaker zelf in de keuken aan de slag word ik natuurlijk wel heel blij. Ook aan het ontbijt besteden we meer aandacht. Door bijvoorbeeld zelf brood te bakken. Ik ga het liefst voor bananenbrood.

#3 Ontbijtplank

Compleet ontbijt geserveerd op een mooie plank? Yes, ook dat gaan we volop zien dit jaar. Hiermee kun je echt uitpakken en het is heerlijk om samen van te genieten. Quality time gegarandeerd. Deze trend sluit helemaal aan bij nummer 1 en 2.

#4 Plant based

De trend van vegetarisch en veganistisch eten zie je al een aantal jaren en wordt steeds groter. Plantaardige zuivel krijgt daarin een belangrijkere rol. Zoals pancakes gemaakt met amandelmelk, plantaardige kaas, havermelk voor je cappuccino en kokosmelk in smoothies is heel normaal.

#5 Gezond genieten

Door Corona is er meer aandacht voor gezonde voeding en de effecten daarvan op onze gezondheid. We kiezen dus ook vaker voor gezond ontbijten. Belangrijke voorwaarde is de smaak, het moet natuurlijk wel lekker zijn. In lijn met deze trend worden er meer gezonde producten gelanceerd. Zo zijn de eerste potten darmvriendelijke pindakaas met probiotica al in Amerika gesignaleerd. Maar ook producten met zink en kurkuma als toevoeging. Kant-en-klare pakjes en zakjes verdwijnen gelukkig uit steeds meer keukenkastjes.

Granola | The Taste Of Love
Homemade ontbijt muffins | The Taste Of Love

#6 Koffie 2.0

Vorig jaar zag je de Dalgona koffie al regelmatig voorbijkomen op socials. IJskoude koffie met een dikke, creamy koffielaag on top. Super fotogeniek. Variaties daarop ga je dit jaar zien. Zoals opgeklopte aardbeienmelk en een heuse pindakaas versie. Ik kijk reikhalzend uit naar de over the top chocolade editie.

#7 Sharing is caring

Ontbijtjes worden Corona proof gemaakt om uit te delen. Denk aan gezonde muffins en (plantaardige) yoghurt met ontbijtgranen in glazen potjes. Oh yeah, de mason jars komen terug! Makkelijk om te delen met bijvoorbeeld je buren of familie. 

Mijn favo ontbijtjes in 2021

Wat mijn favorieten zijn? All-time favourite blijft granola. Die ik graag eet met kokosyoghurt en vers fruit. Ideaal, want snel gemaakt tijdens drukke ochtenden. In de zomer ga ik voor frisse smoothies, liefst met een combi van groente en fruit. Ook hier kies ik vaker voor amandelmelk of kokoswater in plaats van de standaard yoghurt. Als ik niet te veel ontbijt bestellingen heb, bak ik graag een flinke stapel fluffy pancakes. Daar maak ik mijn mannen ook heel blij mee. Lekker met maple syrup, notenpasta en vers fruit on top. Wil ik echt uitpakken? Dan maak ik er een ontbijtplank van met wafels en de lekkerste homemade toppings.

Bronnen

Deel & geniet!

Gratis inspiratie in je mailbox

Wil je geïnspireerd worden met de lekkerste recepten, handige tips voor een gezonde balans in je leven en het allerlaatste nieuws? Mis niets en schrijf je nu in voor mijn Lovely Updates!

Yeah, you’ve got great taste! Ga nu naar je mailbox en bevestig je aanmelding. Daarna krijg je iedere maand een lovely update in je mail. Geniet! X Grietje

Gratis checklist aanvragen

Hi! Wat gaaf dat je de eerste stap zet naar een gezonde lifestyle! Vul hier je naam en e-mailadres in. Dan ontvang je ‘m supersnel als download in je mailbox. Woohooo!

Privacyverklaring

Yeah, you’ve got great taste! Ga nu naar je mailbox en download de gratis voorraadkast checklist. Ook krijg je automatisch iedere maand de nieuwste Lovely Update in je mail. Vol met inspiratie, lekkere recepten, handige tips voor een gezonde balans in je leven en het allerlaatste nieuws. Natuurlijk kun je je altijd weer uitschrijven. Al zou ik dat heel jammer vinden ;-) Geniet! X Grietje