Kruidige pompoen hummus - The Taste Of Love
recept kruidige pompoen hummus

Kruidige pompoen hummus

dec 14, 2020 | Recepten

Zoek je een lekker smeersel voor de borrelplank? Ga dan voor deze kruidige pompoen hummus met vadouvan. Supersnel gemaakt en vol van smaak. Vadouvan is een kruidenmengsel uit India met een Franse twist. Hierin proef je onder andere kurkuma, komijn en kaneel. Die specerijen passen perfect bij hummus én pompoen. Trouwens ook lekker op brood of als dip.
The Taste Of Love - logo
recept kruidige pompoen hummus
recept kruidige pompoen hummus

Dit heb je nodig

  • 240 gr kikkererwten uit blik
  • 200 gr pompoenblokjes
  • 2 el tahin
  • Sap van een halve citroen
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 tl vadouvan
  • 1 tl rozemarijn
  • Peper en zout

Lekker met…

Serveer deze kruidige pompoen hummus met flatbread, toastjes of een stokbroodje. Ook lekker op een groente wrap bij de lunch. 

 

Zo maak je het

Kook de pompoenblokjes in zo’n 10 minuten gaar in gezouten water en laat afkoelen. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat goed uitlekken. Houd eventueel een paar kikkererwten apart voor de garnering.

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een egale massa. Is de hummus nog niet smeuïg genoeg? Voeg dan wat extra olijfolie toe. Je kunt ook wat vocht van de kikkererwten gebruiken. Breng goed op smaak met peper en zout.

Bewaar de kruidige pompoen hummus in een afgesloten bakje in de koelkast. Dan is het wel een week houdbaar. Invriezen kan ook. Doe de hummus in een goed afsluitbaar diepvriesbakje en giet er een laagje olijfolie over. Zo droogt het niet uit. Je kruidige pompoen hummus blijft zo’n 3 maanden goed in de vriezer.

Dit recept maakte ik speciaal voor Boer Staphorst.

.

recept kruidige pompoen hummus

Deel & geniet!

Gratis inspiratie in je mailbox

Wil je geïnspireerd worden met de lekkerste recepten, handige tips voor een gezonde balans in je leven en het allerlaatste nieuws? Mis niets en schrijf je nu in voor mijn Lovely Updates!

Yeah, you’ve got great taste! Ga nu naar je mailbox en bevestig je aanmelding. Daarna krijg je iedere maand een lovely update in je mail. Geniet! X Grietje

Gratis checklist aanvragen

Hi! Wat gaaf dat je de eerste stap zet naar een gezonde lifestyle! Vul hier je naam en e-mailadres in. Dan ontvang je ‘m supersnel als download in je mailbox. Woohooo!

Privacyverklaring

Yeah, you’ve got great taste! Ga nu naar je mailbox en download de gratis voorraadkast checklist. Ook krijg je automatisch iedere maand de nieuwste Lovely Update in je mail. Vol met inspiratie, lekkere recepten, handige tips voor een gezonde balans in je leven en het allerlaatste nieuws. Natuurlijk kun je je altijd weer uitschrijven. Al zou ik dat heel jammer vinden ;-) Geniet! X Grietje